A narancssárga szín gyógyító hatásai

2021.10.28

A narancssárga színnek a gyógyításban való szerepei:

  • A narancssárga szín fény formájában is melegséget közvetít, segíti a felépülést, oldja a görcsös folyamatokat, vidámságot hoz. Egészséges ételek (zöldség-gyümölcs) jutnak eszünkbe, így a narancssárga fokozza az étvágyat, erősíti az immunrendszert. Vonzó, lüktető, izzó ereje erotikusan izgató, így jótékony hatású a nemi működésre is.
  • Depresszió, pesszimista szemléletmód, alacsony önértékelés és/vagy önbecsülés esetén érdemes narancssárga dísztárgyakat, virágokat, mécseseket elhelyezni magunk körül, mert bátorítás, határozottság, boldogság, aktivitás, életerő árad belőlük.

Narancssárga ételek

Az őszi zöldség-gyümölcs kínálat gazdagon ellát bennünket narancssárga ételekkel, melyek az egész nyár folyamán gyűjtötték magukba a nap melegét, és így hosszú érési folyamaton mentek keresztül. Amire megérkezik az őszi hűvös, borús idő, narancssárga ételeink vidám hangulatot teremtenek asztalainkon és otthonunkban egyaránt, akár ételként vagy lakásdekorációként kerülnek is a fókuszba.

A narancssárga zöldségek és gyümölcsök béta-karotint, vagyis az A-vitamin provitaminját tartalmazzák. Ennek köszönhetik narancssárga színüket.

A szervezetben lévő megfelelő mennyiségű karotin megvédi sejtjeinket a szabad gyökök roncsoló hatásától és a káros UV-sugárzástól.

Segíti továbbá a szép barnulást, valamint lassítja a bőröregedést. Érdemes tehát gondoskodni arról, hogy elég karotin tartalmú ételt fogyasszunk, mert nagyrészt ennek az anyagnak köszönhetjük szépségünket, fiatalságunkat. A sok karotin mellett rengeteg C-vitamint is tartalmaznak, így télen fogyasszuk őket rendszeresen!

Legfontosabb forrásai, melyek szervezetünk működéséhez nélkülözhetetlenek:
vöröslencse, édesburgonya, narancs, sütőtök, dísztök, sárgarépa, mangó, sárgabarack, őszibarack, sárgadinnye, grapefruit, mandarin, kurkuma, sáfrány, curry

Ha érdekel, mit üzennek neked a narancssárga szín szimbolikus jelentései és szívesen töltenél egy alkotói, önismereti, relaxáló napot a szín bűvöletében és feltöltő erejével, gyere el október 31-én óbudai eseményünkre:

https://fb.me/e/3QRGbiaU9