Bemutatkozom

Füzes Fruzsina vagyok. , Anya, Társ. Empatikus, figyelmes, kreatív, és tapasztalt.  

Fontosnak tartom, hogy másokon, legyen az barát, ismerős, vagy gondban lévő bármely ember, segíteni tudjak professzionálisan, szakemberként is. Ezért képeztem magam az elmúlt tizenöt évben a pszichológia és a teológia tudományának különböző területein (ld.: kompetenciáim).

Pályám:

Kezdetben a párt keresőket segítettem "Újrakezdés" programommal, később nőtársaimnak, hogy felfedezzék, megéljék nőiességüket. "Női lélekmasszázs" címmel sikeres előadásokat, csoportfoglalkozásokat tartottam Szentendrén és Leányfalun. Munkám során sok pozitív megerősítést, visszajelzést kaptam. 

Ez után kezdtem a professzionális segítést tanulni (párkapcsolati és válási mediátor, házassági tanácsadó), így a hozzám fordulók önismerete bővült, kríziseiket fel tudták dolgozni és sokan harmonikus párkapcsolatban folytathatták életüket. (ld.: Egyéni és párterápia >>>)

Az egész embert akartam megismerni és segíteni a fejlődésben, ezért szereztem diplomát transzperszonális pszichológiai innovatív terapeutaként. Később tanulmányaimat teológiával bővítettem, összekapcsolva a megtapasztalható emberismeretet a spirituális megélésekkel. 

Munkám, hivatásom során a klasszikus pszichológiát alapul véve igyekszem a problémákat és lehetőségeket más fényben megvilágítani. Az emberismeret határán viszont tiszteletben tartva a hozzám fordulók saját vallási hagyományát,  legjobb tudásom és az élettel szembeni alázatom  szerint segítek megtalálni a számukra legjárhatóbb utat. (Az életközepi krízisnél ez különös jelentőségű). Pluralista segítőként az élet értelmének keresését nem vallási közömbösséggel vagy túlbuzgósággal segítem elő, hanem a különböző nézőpontok megosztásával. A kliens és a terapeuta által két világ találkozik, ahol kirajzolódnak a gondolkodásbeli, értékrendbeli, spirituális hasonlóságaik és különbségeik. A fejlődés és a változás e különbségek és hasonlóságok mentén történik, ezek fogják jelenteni a kreatív problémamegoldás forrását. (ld.: Életesemények kríziseinek feldolgozása >>>)

A tibeti hangtálakkal és gongokkal való találkozásom egy szavak nélküli, de mégis gazdag, színes, magával ragadó világba vitt. 

Egy hangterápiás kezelést talán legjobban az utazáshoz tudnám hasonlítani: az elején izgatottan készülődünk, tele vagyunk várakozással, vajon mit rejt számunkra ez az út. Elindulunk, figyeljük az új élményeket magunk körül,  minden pillanatát meg akarjuk ragadni......aztán, talán az út felénél, már bele merünk ereszkedni egy passzívabb létezésbe, egy szemlélődésbe, valamiféle ringatózásba, mely az élményt már nem tapasztja szorosan hozzám, hanem engedi hogy átjárjon és tova tűnjön. Aztán hazaérkezünk, egyszerre feltöltődve és kisimulva valamiféle nagyon jó érzéssel, ami ott legbelül a miénk. Valami történt az úton, valami a szavakon túl... 

Ezt az érzést szeretném megosztani mindazzal, aki hozzám fordul bizalommal. 

A hangterápiáról bővebben: hangterápia >>>